Vineri, 16 iunie 2023, la ora 14, la sediul Memorialului Revoluției din Timișoara, are loc evenimentul de lansare a volumelor: „Memorial ‘89”, Nr. 1 (31)/2023 și „Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, pe înțelesul tuturor”, autori Lucian -Vasile Szabo și Gino Rado.

În cadrul evenimentului vor prezenta aceste noi apariții editorale, domnii prof. univ.dr. Lucian Ionică, lector univ.dr.habil. Lucian -Vasile Szabo și drd. Gino Rado.

Buletinul Științific și de Informare Memorial ‘89 are și de această dată un număr consitent de informații. În acest număr am dorit să scoatem la lumina tiparului câteva studii dedicate Revoluției și comunismului: Piramida represiunii în decembrie 1989 la Timișoara (Lucian -Vasile Szabo), Revoluția Română din Decembrie 1989. Dezinformarea și manipularea continuă (Gino Rado), Opinii și comentarii despre abdicarea forțată a regelui Mihai I (Eusebiu Narai), dar nu lipsesc nici rubricile consacrate: Opinii și Impresii, Teroarea comunistă, Artă și Cultură și Instantanee-Memorial.

Așa cum ne-au obișnuit autorii Lucian-Vasile Szabo și Gino Rado, care scriu sau coordonează volumele legate de Revoluția din 1989, au reușit să realizeze volumul: „Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, pe înțelesul tuturor”. O lucrare bine documentată, prin care își propun să prezinte evenimentele de la Timișoara, de acum 34 de ani, în mod special generațiilor tinere, născute după 1989.

Partener media: Radio Timișoara.